fbpx

Terra Salin

Terapie cu aerosoli salini uscați realizată cu ajutorul unui echipament medical numit halogenerator.

Terapie

Respiratorie

Educație financiară în #salină (pe categorii de vârstă) cu Twinkle Star [10 Februarie] (Parcul Carol)

Mărturisim iubirea pentru sănătate: Atelier despre viața albinelor în stup cu Casa cu Miere [11 Februarie] (Parcul Carol)

La joacă cu personajul preferat, Mimo [17 Februarie] (Parcul Carol)

Camerele cu sare Terra Salin

baiat-in-camera-pentru-copii-salina-artificiala

Vă oferim posibilitatea de a efectua ședințele de haloterapie în două camere distincte: una destinată grupurilor cu copii, iar cealaltă intimității în familie. Ambele spații sunt conectate la halogeneratoare individuale, care dispersează în condiții controlate microparticule de sare în atmosfera. 

Sare pentru mic si mare și Sare pentru relaxare.

copil-care-se-joaca-in-salina-din-Bucuresti
doua-maini-care-tin-sarea
copil-care-se-joaca-in-salina

Ce este Haloterapia?

La Terra Salin vă oferim terapie cu aerosoli salini uscați

Carduri cadou

Abonament 1 adult + 1 copil
Abonament 1 adult + 2 copii
Abonament 2 adulți + 2 copii

Întrebări frecvente

Cum funcționează o salină artificială?

O sedinta de haloterapie..

Sarea pură adusă de la Salina Târgu Ocna este mai întâi uscată, apoi încălzită şi introdusă în halogenerator. Acesta o macină în microparticule, de nivelul micronilor, după care o dispersează în camerele de terapie.

Microclimatul salinei este astfel format din aerosoli salini uscați de foarte mici dimensiuni.

Particulele saline inhalate ajută la dezinfectarea mucoaselor datorită ionilor de clor din compoziție și scad inflamatia și edemul de la acest nivel, datorită ionilor de sodiu.

Secrețiile de la nivel pulmonar sunt fluidificate și angrenate de particulele saline spre a fi expectorate.

Salina artificială cu halogenerator vs. salina naturală

Diferențele între salinele naturale și cele artificiale sunt majore, atât din punct de vedere al umidității, al temperaturii, al concentrației de sare, cat și al timpului necesar realizării terapiei în mod eficient.

Terapia cu sare este clasificată de catre organizatiile medicale în speleoterapie, realizată în peșteri sau alte spații naturale și haloterapie, realizată în camere artificiale special construite. La rândul ei, haloterapia poate fi realizată în camere active sau pasive.

La Terra Salin oferim haloterapie activă.

Terapia este realizată cu ajutorul halogeneratorului într-un mediu controlat din punct de vedere al salinității, umidității și temperaturii.

Când se observă primele efecte?

Efectele se pot observa chiar din timpul ședinței și durează între 24 și 48 de ore. În timpul ședintei, organismul reacționeaza la sare prin rinoree, strănut și tuse.

Studiile medicale arată faptul că efectele benefice la adulți se pot observa timp de 2-3 luni. Efecte adverse pot exista doar dacă în timpul ședintei copiii se joacă prea vioi cu sarea de pe jos.

Câte sesiuni sunt recomandate, la ce frecvență și pe ce durată de timp?

Numărul ședințelor de haloterapie diferă în funcție de efectul dorit. Cele mai recomandate sunt curele saline, deoarece studiile efectuate pe pacienți adulți au demonstrat că imunitatea organismului crește după 10 – 15 ședinte efectuate zilnic. În cazul copiilor, este recomandat ca ședintele să se realizeze saptămânal în primii ani de viață.

Astmaticilor le este recomandat să participe la ședințe de haloterapie o data la 3 zile, de exemplu.

În sezonul alergiilor este pretabil să se vină zilnic, în cazul unor simptome greu de controlat.

Putem improviza ceva asemănător acasă?

Din pacate, nu.

Diferența dintre aerosolii de acasă realizați cu ajutorul aparatului de aerosoli sau a inhalațiilor și ceea ce oferim la Terra Salin este una majoră.

Dimensiunea particulelor saline umede este foarte mare, iar acestea pătrund până la nivel laringian și chiar până la nivelul bronhiilor primare.

Haloterapia oferită de Terra Salin asigură eficacitatea datorită faptului ca particulele sunt atat de fine încat patrund pana la nivelul alveolelor pulmonare, curățându-le din profunzime.

Este interzisă haloterapia cuiva? Sunt necesare analize medicale pentru a începe haloterapia?

Analizele medicale nu sunt necesare înainte de a veni la salină, însă este benefică o discuție cu un medic de familie care cunoaște istoricul pacientului.

Haloterapia vine și cu contraindicații, în special asupra pacienților cu tensiune arteriala și neoplazii bronho-pulmonare.

Nu este indicat sa facem ședințe de haloterapie dacă suntem în perioada acută a unei patologii respiratorii! Sarea poate actiona ca un factor agravant în aceasta etapă.

Despre noi

Terra Salin este un concept definit de simbioza dintre terapie respiratorie și eleganță.

Vă informăm că accesul în salină se face doar pe bază de programare și în urma unui triaj telefonic.

Rezervările se realizează la numărul de telefon pentru locația dorită:

Parcul Carol

Podul Grant

Trimite-ne un mesaj
Bună ziua. Selectează cui vrei să trimiți mesaj
De obicei răspundem în cateva minute