fbpx

Despre Haloterapie

Ce este haloterapia?

Haloterapia reprezinta terapia cu aerosoli salini uscați și se realizază cu ajutorul unui echipament medical numit halogenerator. În timpul sesiunii, acesta dispersează microparticule uscate de sare în camera special amenajată, garantând eficacitatea terapeutică.

Ședințele de haloterapie elimină focarul infecțios de la nivelul căilor respiratorii, clorura de sodiu naturală având efect bactericid și virucid asupra virusului gripei, a stafilococului, a streptococului şi a bacilului pneumococic.

Camerele cu sare

Terra Salin oferă posibilitatea de a efectua ședințele de haloterapie în două camere distincte. Ambele spații sunt conectate la halogeneratorul care dispersează, în condiții controlate, microparticule de sare în atmosferă, acestea având efect antibacterian, antiinflamator, dezinfectant și mucolitic. Eficiența ședințelor de haloterapie este astfel maximizată, o ședință de 45 minute echivalând cu aproximativ 4 – 5 ore într-o salină de adâncime.

Una dintre camere este mai generoasă, unde copiii  se pot juca și  interacționa într-un microclimat steril garantat de salinitatea ridicată din cameră și de sistemul performant de ventilație.  Aici pot găsi un fototapet educativ cu harta lumii, o bibliotecă cu cărți pentru toate vârstele ce așteaptă sa fie descoperită și multe jucării care ajută la dezvoltarea motricității, creativității, încurajând totodată jocul de rol. Cea de-a doua cameră are un perete acoperit cu piatră naturală (ardezie) luminată, șezlonguri confortabile și multe jucării pentru cei mici. Aceasta poate fi aleasă în cazul în care adulții doresc o pauză de relaxare sau pentru a petrece timp de calitate în familie.

Măsuri de prevenție privind infectarea cu noul coronavirus (Covid-19)

Concentrația de sare la Terra Salin este de 10 ori mai mare decât într-o salina naturală datorită aparatelor perfomante existente în locația noastră. Sarea are în compozitia chimica clor, iar faptul ca echipamentul medical asigura un microclimat hipersalin (atingând concentratii de pana la 25mg pe metru cub), garantează sterilitatea. Conform studiilor efectuate in domeniu, microclimatul salin devine din nou steril dupa 10-20 de minute de la terminarea ședinței.

Recepția și grupul sanitar sunt dotate cu lămpi U.V. iar dezinfectarea suprafețelor se face după fiecare ședință. Programul și sedințele au fost adaptate situației actuale, astfel încat se fac prioritar individual în această perioadă.

Articole Medicale

Abonează-te la Newsletter

Primește cele mai actuale oferte despre evenimentele și prețurile noastre.